Friss topikok

Donor ( vajon miért?)

Többek észrevételére közlöm az oldalnak Dodorhoz semmi köze csak a nevünk hasonló független attól hogy ismerjük egymást.Még a motorján sem ültem mielött bárki hatalmas összefonódásokat sejtene a háttérben. Továbbiakban valaki szeretne valamit megtalál privátban a lovasiandras@hotmail.com címre küldött levelével. A híreket nem mindet én írom viszont igyekszem a nap legérdekesebb híreit válogatni amik esetleg érdekelhetik a jelenlegi napi "kemény" 150 fő érdeklődőt.

2009.08.02. 14:18 A DONOR (törölt)

Superbike vb

Superbike VB Brno – és ami mögötte van

Egyhónapos nyári szünetéhez érkezett a Superbike világbajnokság sorozata. A következő, nürburgringi fordulóig minden héten egy-egy interjúval jelentkezünk, melyeket a legnagyobb sztárversenyzőkkel készítettünk.


A Superbike VB-szezon kétharmada futott le, mikor a Brno utáni nyári szünethez érkeztünk. Ben Spies továbbra is elszántan üldözi a pontversenyben Noriyuki Hagát, azt a japán pilótát, aki a mezőny egyik legrutinosabb versenyzője, s többször állt már a bajnoki cím megszerzésének küszöbén. Nitro Nori idén is közel jár a bajnokság megnyeréséhez, a többszörös AMA-bajnok Spies azonban szorosan ott van a nyomában. Haga Doningtonban hatalmasat bukott gyári Ducatijával, eltört a keze és a lapockája, ezért Brnóban fájdalomcsillapítókkal telepumpálva a biztos célba érkezésért motorozott, sikeresen. Jelenleg 326 ponttal áll az élen, a yamahás Spies 319-cel a második, de a másik gyári ducatis Michel Fabrizióról se feledkezzünk meg, aki 273 ponttal árnyékként követi őket. Szorul tehát a hurok a japán éllovas nyaka körül, és a sors fintora, hogy épp Fabrizio segítette egy kis előnyhöz, mikor a brnói első versenyen kiütötte Spies alól a motort.
Max Biaggi mindig is kedvelte Brnót, akár MotoGP-ről, akár Superbike VB-ről volt szó. Ez idén sem volt másképp, egy első és egy második helyezés után boldogan ünnepelhetett az Aprilia csapattal.
Alaposan odatette magát a Ten Kate Honda alakulat is, az első versenyen Checa a második, Rea a harmadik helyen végzett, a második megmérettetésben azonban lecsúsztak a dobogóról, Rea negyedik, Checa ötödik lett.
Nagyot lépett előre a BMW Superbike csapata. Idei legjobb eredményüket produkálták, mikor az időmérőn bejutottak a végső Superpole-ba, majd az első versenyen Troy Corser az ötödik helyre hozta be az S1000RR-t. Csapattársa, Ruben Xaus a legelső körben bukott, és combnyaktörést szenvedett, de két nappal a verseny után már pozitívan nyilatkozott: a nyári szünet utáni folytatásra biztosan felépül, s alig várja, hogy motora ülhessen, hiszen hatalmasat fejlődött a csapat. Úgy tűnik, beérett a BMW gyümölcse.

A Supersport vb mezőnyét Cal Crutchlow vezette, méghozzá óriási előnnyel, de Yamahája a verseny vége előtt három körrel beadta a kulcsot. Ekkor eszement csata kezdődött az első helyért Foret, Fujiwara, West és Lascorz között. Fabien Foret, a francia világbajnok az utolsó kör elején még vezette a négyest, majd néhány kanyarral később visszaesett a negyedik helyre, végül pedig bravúros előzésekkel visszatornázta magát, s az utolsó kanyarban ismét az élre állt. Mindettől függetlenül a brit gyári yamahás Crutchlow továbbra is vezeti a pontversenyt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://donor.blog.hu/api/trackback/id/tr211283119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása